Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Britse kranten eisen vertrek van pretparkbaas na crash met achtbaan The Smiler

28-09-2016, 00.46 uur

Nick Varney, de directeur van pretparkgroep Merlin Entertainments, moet onmiddellijk opstappen vanwege het beruchte ongeluk met achtbaan The Smiler. Dat schrijven de Britse kranten The Guardian en de Daily Mirror.

Volgens de gezaghebbende dagbladen is de positie van Varney onhoudbaar geworden na een uitspraak van de rechter. Die oordeelde gisteren dat de achtbaancrash in juni 2015 makkelijk voorkomen had kunnen worden als de firma meer aandacht had besteed aan de veiligheidsvoorschriften in pretpark Alton Towers.

"De rechtszaak heeft vernietigende bewijzen geleverd voor het falen van Merlin Entertainments", aldus de Daily Mirror. "Het is ongelofelijk dat Varney nog steeds in functie is, laat staan dat hij zo veel geld verdient." De directeur krijgt - inclusief bonussen en andere voordelen - zo'n 1,8 miljoen euro per jaar.

"Iemand moet verantwoordelijkheid nemen voor deze ramp en voor de pijn die de slachtoffers geleden hebben. Als Varney ook maar een greintje schaamte zou kennen in zijn overbetaalde lichaam, zou hij opstappen. Als hij dat niet doet, moet hij ontslagen worden."

Ook The Guardian is fel. "De veiligheidssystemen bij Merlin waren een hopeloos ontoereikende puinhoop", staat in een column. "Varney is volkomen ongeloofwaardig." Ook John Sunderland, voorzitter van Merlins veiligheidscomité, moet volgens de krant vertrekken.

Merlin-directeur Varney weigerde gisteren in interviews te vertellen of hij zal opstappen. "We accepteren onze verantwoordelijkheid en bieden nogmaals onze excuses aan", zei hij. Het bedrijf krijgt een boete van bijna 6 miljoen euro. "Maar de grootste straf is dat we onze bezoekers teleurgesteld hebben, met catastrofale gevolgen."

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be