Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Goedmakertje: slachtoffers kermisongeluk in de watten gelegd

24-09-2016, 02.06 uur

Een goedmakertje voor het koppel dat vorige week angstige momenten beleefde in de kermisattractie Air Race Bungee. Joey Jongedijk (21) en Julia Dirkzwager (19) kregen de schrik van hun leven toen in Hengelo een elastiek van de katapult-attractie brak. De eigenaar heeft de twee vrijdag in het zonnetje gezet.

Exploitant Mo de Vries verraste het verliefde stelletje met een vijfgangendiner in een restaurant en gratis toegang tot alle attracties op de kermis in het Limburgse Weert, inclusief de Air Race Bungee. Ze werden ook weer thuisgebracht.

Ondanks dat De Vries naar eigen zeggen weinig aan het ongeluk kon doen, wilde hij de pechvogels toch verwennen. De eigenaar vermoedt dat er sprake was van een productiefout bij het geknapte elastiek. Hij zou van de leverancier gratis nieuwe exemplaren hebben gekregen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de katapult inmiddels weer goedgekeurd. Jongedijk en Dirkzwager hebben vrijdag ook een ritje gemaakt. Dit keer ging het wel goed. "Dit is heel mooi geregeld", zegt Jongedijk. "We zijn totaal niet boos op de exploitant." Zijn vriendin vult aan: "Het was super, echt een belevenis."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be