Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Explorado Oostende

Jongeren slopen gesloten pretpark in België

24-09-2016, 15.06 uur

Een groep jongeren heeft een enorme ravage aangericht in een gesloten attractiepark in het Vlaamse Oostende. Deuren en ramen van het overdekte pretpark Explorado werden ingegooid met stoelen en betonblokken. Ook zijn er brandblusapparaten leeggespoten, tafels omgegooid en tv-schermen gestolen.

Agenten konden vijf vandalen van 12 tot 17 jaar oud op heterdaad betrappen. Vermoedelijk waren ze al eerder binnen geweest om herrie te schoppen. De politie heeft het pand nu verzegeld. Het is onduidelijk of er ook schade is aangericht aan de attracties.

Explorado, geëxploiteerd door het Duitse bedrijf Blueprint Entertainment, opende in 2014. Sinds afgelopen voorjaar zijn de poorten dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het gebouw is eigendom van de gemeente. Er zouden plannen zijn voor een heropening in 2017.

Meer Explorado Oostende
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be