Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Honderden 'verdachte objecten' op strand Dolfinarium Harderwijk

08-09-2016, 21.33 uur

Het strand van het Dolfinarium in Harderwijk ligt bezaaid met honderden 'verdachte objecten'. Mogelijk gaat het om niet-ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Afgelopen mei werd al een handgranaat gevonden voor de kust van het zeedierenpark.

Daarop besloot de gemeente om een detectieonderzoek uit te laten voeren. Nu blijkt dat er maar liefst 650 verdachte items zijn gevonden, waarvan het overgrote deel op zo'n vijftig centimeter diepte. Het kan ook gaan om tientallen jaren oud metaal afval, zoals lege blikjes.

Volgens de gemeente is er geen sprake van acuut gevaar. Daarom worden de objecten pas na de zomer verwijderd. Een woordvoerder van het Dolfinarium is verbaasd over de vondsten, meldt dagblad de Stentor. Het strand was eerder dit jaar juist veilig verklaard.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be