Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell gaat boerkini niet verbieden in Tikibad

20-08-2016, 21.21 uur

Wie gaat zwemmen in het Tikibad van Duinrell, kan een moslima in een boerkini tegen het lijf lopen. Duinrell gaat het dragen van de bedekkende zwemkleding in het zwemparadijs niet verbieden. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

De afgelopen dagen laaide de discussie over een mogelijke ban op boerkini's in alle hevigheid op. Op verschillende plekken in Frankrijk is het dragen van het moslimabadpak al illegaal. Ook in België gaan stemmen op om de boerkini te verbieden.

"Het is in het Tikibad toegestaan om te zwemmen in boerkini, meldt de voorlichter. "Voorwaarde is wel dat de boerkini gemaakt is van zwemstof." Normale shirts en lange broeken zijn dus niet toegestaan. Die zouden de kwaliteit van het zwemwater aantasten.

Een boerkini - samenstelling van boerka en bikini - is een tweedelig badpak met mouwen, lange pijpen en een hoofddoek. Alleen de voeten, de handen en het gezicht zijn onbedekt. Het stelt moslimvrouwen in staat om te zwemmen zonder daarbij hun lichaam bloot te geven. Dat mag niet van hun geloof.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be