Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lightwater Valley

Veiligheidsbeugel schommelschip gaat open tijdens ritje

26-07-2016, 16.53 uur

Een man heeft de schrik van zijn leven gekregen in een Engels pretpark. Tijdens een ritje in een schommelschip dat over de kop gaat, ging zijn veiligheidsbeugel plotseling open. Daardoor vloog hij uit zijn stoel.

Dat melden Britse media. Een medepassagier moest de man naar eigen zeggen vastgrijpen om te voorkomen dat hij viel. Het ongeluk vond eerder deze maand plaats in attractiepark Lightwater Valley, bij het 25 meter hoge loopingschip Black Pearl.

"Het was verschrikkelijk eng", vertelt 'redder' Paul Marshall. "De man kwam helemaal uit zijn stoel. Ik kon zijn polsen vastpakken, waardoor hij in de lucht bungelde. Geen idee hoelang hij zo gehangen heeft, maar het voelde als een eeuwigheid."

Het pretpark bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. De attractie is sindsdien gesloten. Een onderzoek loopt nog.

De Black Pearl, gebouwd in de jaren tachtig, is een attractie van het type 'traumboot'. Een vergelijkbaar model stond van 1983 tot 2014 in Attractiepark Slagharen.

Meer Lightwater Valley
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be