Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
M&D's Scotland's Theme Park

Twee gewonden in kritieke toestand na achtbaanongeluk Schotland

27-06-2016, 14.32 uur

Na het dramatische achtbaanongeluk in het Schotse pretpark M&D's liggen nog twee kinderen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gisteren raakten tien mensen gewond toen de karretjes van een hangende achtbaan ontspoorden. Het attractiepark blijft tot nader order gesloten.

Een 11-jarige jongen heeft verschillende operaties ondergaan om te voorkomen dat zijn arm en hand geamputeerd moeten worden. Een jongen van 12 kampt met ernstig buik- en beenletsel. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de crash.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag bij de rollercoaster Tsunami, gebouwd door het Italiaanse Pinfari. De baan, geopend in 2004, stond eerder op kermissen in onder meer Frankrijk en Spanje. Op de website van M&D's is alle informatie over de attractie weggehaald.

"Als een familiebedrijf zijn we zeer betrokken bij de slachtoffers en hun families", staat in een verklaring van de directie. "We hopen dat iedereen volledig herstelt." Ooggetuigen beschrijven het incident als "een scène uit een hororrfilm".

Veiligheidsinstantie HSE deed de afgelopen jaren vier keer onderzoek naar een mogelijk onveilige situatie in het park. Er werden geen juridische stappen genomen.



Meer M&D's Scotland's Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be