Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
M&D's Scotland's Theme Park

Achtbaan ontspoord in Schots pretpark, tien gewonden

26-06-2016, 17.58 uur

Bij een achtbaanongeluk in Schotland zijn vanmiddag tien gewonden gevallen, onder wie meerdere kinderen. De rollercoaster Tsunami in pretpark M&D's ontspoorde, waardoor vijf karretjes op de grond terechtkwamen. Volgens ooggetuigen braken er wielen af.

Passagiers zaten geruime tijd bekneld in losgekomen bakjes, die via een metalen hek op een kinderspeelplaats met motortjes belandden. Vijf van de slachtoffers zijn er slecht aan toe.

Na het ongeval werden zes ambulances en verschillende spoedartsen opgeroepen. Op social media verschenen foto's van de chaotische reddingsactie. Het attractiepark is ontruimd.

De stalen achtbaan Tsunami is twintig meter hoog en gaat twee keer over de kop. Karretjes hangen onder de rails. De coaster, geopend in 2004, haalt een topsnelheid van ruim 60 kilometer per uur. Kort na de opening ging de Italiaanse fabrikant Pinfari failliet.

Dezelfde achtbaan kwam in 2011 in het nieuws toen elf bezoekers door een technische storing urenlang vastzaten op twintig meter hoogte. Het duurde maar liefst acht uur voor de laatste inzittenden bevrijd konden worden.







Meer M&D's Scotland's Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be