Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Billund Resort

Verwende politicus walgt van vakantiehuisje in Legoland: 'Niet goed genoeg voor mij'

25-06-2016, 13.17 uur

Een Schotse politicus is in opspraak geraakt nadat hij steen en been klaagde over een vakantiehuisje in het Deense pretpark Legoland Billund. Volgens de Schot was de bungalow die hij gehuurd had "walgelijk en klein". Hij besloot daarom op kosten van de belastingbetaler terug naar huis te vliegen.

Gemeenteraadslid Martin Kitts-Hayes uit Schotland was afgelopen week in Denemarken voor een politieke conventie. Hij besloot te overnachten in een bungalow van Legoland. Wat hij daar aantrof, beviel hem totaal niet.

"Het was echt verschrikkelijk, nog erger dan een bed & breakfast", beweert de Schot. "Ze beloofden ons een vakantiechalet, maar we kregen een schuur met een douche." Hij bracht er twee uur door. Toen er geen alternatieve accommodatie beschikbaar bleek te zijn, besloot hij drie dagen eerder dan gepland huiswaarts te keren.

De trip kostte in totaal ruim 6000 euro. Kitts-Hayes krijgt in zijn thuisland veel commentaar op zijn beslissing, vooral omdat hij verantwoordelijk is voor het doorvoeren van veel bezuinigingen. "We willen geen belastinggeld verkwisten, maar het was gewoon niet goed genoeg", reageert hij. "We verwachten wel een bepaalde standaard."


Meer Legoland Billund Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be