Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris aangeklaagd wegens discriminatie

25-05-2016, 14.38 uur

Disneyland Paris is aangeklaagd vanwege het publiceren van een 'discriminerende' vacature. Daarin werd gevraagd om parademedewerkers die een Europese nationaliteit hebben. Een antiracismeorganisatie stapte naar de rechter.

Disney wordt beschuldigd van discriminatie op basis van nationaliteit. Dat kan drie jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro opleveren. De antiracismeclub claimt dat het pretparkresort liever geen Afrikanen in dienst heeft.

De vacature voor dansers, acrobaten, jongleurs, poppenspelers en steltlopers verscheen tien jaar geleden in een Franse krant. Disneyland heeft al meermaals excuus aangeboden voor de "onhandige formulering", maar de belangenvereniging is onverbiddelijk. De rechtszaak begint vandaag.

In Disneyland Paris werken mensen met ruim honderd verschillende nationaliteiten. De firma kreeg in 2008 nog een speciaal diversiteitslabel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be