Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Millimeterwerk: Disney-schilders nemen Peter Pan-attractie onder handen

23-05-2016, 22.42 uur

Peter Pan's Flight in Disneyland Paris krijgt een indrukwekkende make-over. Er zijn speciale Amerikaanse schilders ingevlogen om de blacklightdecors in de populaire familieattractie op te knappen. Samen met een aantal Franse specialisten zorgen zij ervoor dat de ride straks zo goed als nieuw oogt.

"We vernieuwen de visuele effecten en voorzien alle decors van een nieuwe laag verf", vertelt schilderexpert Jim Crouch van Walt Disney Imagineering. "Met behulp van de klassieke blacklighttechniek creëren we de illusie van diepte."

Vrijwel alle decorstukken zijn achter de schermen opgefrist. Daarnaast heeft Disneyland de ouderwetse blacklightverlichting vervangen door een speciale led-variant. Ook werden enkele projectoren uit 1992 vernieuwd.

Peter Pan's Flight is straks "oogverblindender dan ooit", zegt Disney. De attractie is sinds begin januari dicht. Naar verwachting vindt de heropening plaats op zaterdag 9 juli.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be