Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nooit eerder vertoonde attributen van Indische Waterlelies in Efteling Museum

03-05-2016, 12.26 uur

Liefhebbers van De Indische Waterlelies in de Efteling kunnen hun lol op. In het Efteling Museum is vanaf vandaag de tentoonstelling 'Vijftig jaar... Maanlichte Nachten' te zien, met nooit eerder vertoonde attributen, ontwerpen, foto's en bewegende beelden van het beroemde sprookje.

Naast borden met uitgebreide achtergrondinformatie kunnen bezoekers onder meer kijken naar een eerste versie van een dansend elfje en de originele sambaballen van een van de muzikale kikkers. Ook wordt het mysterie rond de vertelstem van het sprookje voor eens en altijd ontrafeld.

De Indische Waterlelies, naar een ontwerp van Anton Pieck en gebaseerd op een verhaal van de Belgische koningin Fabiola, opende op 3 mei 1966. Dat is vandaag precies vijftig jaar geleden. De tijdelijke expositie in het Efteling Museum is minimaal een jaar te zien.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be