Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland: 'Hygiëne bij virtualreality-brillen is aandachtspunt'

02-05-2016, 17.36 uur

Hoe hygiënisch is de nieuwe virtualreality-achtbaan van Bobbejaanland? Honderden bezoekers per dag dragen tijdens een ritje een speciale virtualreality-bril, maar die worden tussendoor niet altijd schoongemaakt. "Een aandachtspunt", zegt directeur Roland Kleve.

Het Belgische pretpark heeft wel voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de brillen makkelijk te poetsen zijn. "Aan de binnenkant zat eigenlijk een kunststof rand, die we hebben vervangen door een leren rand", aldus Kleve.

Het is de bedoeling dat daar geregeld een doekje overheen gehaald wordt. "Het is onze taak om dat regelmatig te doen. Dat is een van de issues waar we aandacht aan moeten besteden."

Andere pretparken die gebruikmaken van 3D-brilletjes, zoals de Efteling en Disneyland Paris, hebben daar speciale wasinstallaties voor in het leven geroepen. Virtualreality-apparaten lenen zich daar niet voor, omdat er een telefoon in de brillen zit.

De virtualreality coaster Mount Mara werd afgelopen weekend officieel geopend. Bobbejaanland maakt gebruik van de bestaande overdekte achtbaan Revolution, geopend in 1989.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be