Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Belgen boos op Duits pretpark: 'Friet is niet typisch Nederlands!'

22-04-2016, 21.57 uur

Het Duitse pretpark Europa-Park is verwikkeld geraakt in een heuse patatrel. Belgische bezoekers zijn verontwaardigd dat er in het Hollandse themagebied sinds kort een 'Friethuys' te vinden is. Want friet is niet typisch Nederlands, zo klagen ze, maar een echte Belgische specialiteit.

Op Facebook hebben al vele tientallen boze Belgen van zich laten horen. "Dit is een belediging voor de Belgische frietcultuur", schrijft Tim Pollet. "Frieten zijn Belgisch en niet Nederlands! Als jullie meer Belgische bezoekers willen aantrekken is dit geen goede marketing!"

Kris Van der Eecken is het met hem eens. "Frieten horen niet thuis in het thema Nederland. Dit is op en top Belgisch." Koen Fruru: "Voor frieten moet je een Bélgische vlag uithangen!" Ook Marc Ceuppens is kwaad. "Ik ben al jaren groot fan van Europa-Park en hun schitterende hotels, maar dit vind ik echt niet kunnen."

Europa-Park heeft de feiten niet op orde, vindt Davy Baetens. "Blijkbaar denken ze in Duitsland dat frietjes uit Nederland komen." Kitty Frederickx verwacht veel negatieve reacties uit haar thuisland. "Dat gaan de Belgen niet graag horen vrees ik."

Belgen voelen zich al langer achtergesteld in het Duitse attractiepark. België is een van de weinige Europese landen zonder een eigen themagebied. Om daar verandering in te brengen, werd onlangs een petitie gestart. Die is tot nu toe bijna tweehonderd keer getekend.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be