Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands reageert op heftige kritiek van bezoekers: 'Wij zijn geen dierentuin'

06-04-2016, 22.33 uur

Het nieuwe dierenpark Wildlands in Emmen heeft het zwaar te verduren. Veel bezoekers klagen op internet over het gebrek aan dieren en de entreeprijs van 30 euro per persoon. Op beoordelingssites als Zoover kwamen de afgelopen dagen vele tientallen negatieve reacties binnen.

"Het viel ons erg tegen", schrijft Joris Hendrickx. "In Wildlands loop je de hele dag rond en je ziet bijna geen dier." Harn laat weten: "Wat een teleurstelling. De toegangsprijs echt niet waard." Ook hij zag weinig beesten. "De Slush Puppies en hotdogs waren in de meerderheid." Ene Vincent zegt ervan te balen dat hij een abonnement heeft. "Het is een speeltuin met wat attracties."

Een hoop mensen klagen daarnaast over de aanwezige muziek in het park ("Waar is de stilte?"), lange wachtrijen bij de attracties en het ontbreken van informatieborden. "Wanneer je met een blanco vel een dierentuin mag ontwerpen, is dit toch wel een erg grote teleurstelling", vertelt iemand. Een ander laat weten: "Onbegrijpelijk dat er zo veel geld is gestoken in zoiets knulligs!"

Een woordvoerster van het nieuwe park noemt de kritiek "erg jammer". Volgens haar komen sommige mensen langs met de verkeerde verwachtingen. "Wildlands is nu eenmaal een themapark, geen klassieke dierentuin met hokken waar je langs kunt lopen. Bezoekers moeten echt op ontdekkingsreis. Soms moet je wat meer moeite doen om een dier te zien, omdat ze zo veel ruimte hebben."

Wildlands neemt de reacties serieus, belooft de voorlichtster. De komende tijd worden al wat aanpassingen verricht. Zo komen er binnenkort toch informatieborden bij de dieren, terwijl daar eigenlijk alleen een smartphone-app voor gebruikt zou worden. "We luisteren naar alle tips."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be