Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Komst van vliegsimulator in Amsterdam gaat door: 'Opening in zomer 2017'

06-04-2016, 18.36 uur

De bouw van een grote vliegsimulator in Amsterdam gaat door. Lange tijd bestond er onduidelijkheid over de komst van de nieuwe toeristische attractie 'This is Holland'. Nu blijkt dat vastgoedbedrijven Busoco en Nedstede het veelbelovende project overnemen.

In This is Holland krijgen bezoekers het gevoel dat ze over Hollandse hoogtepunten vliegen, zoals de Afsluitdijk en de bollenvelden. Fabrikant Vekoma uit Limburg bouwt de simulator in samenwerking met Brogent Technologies uit Taiwan. De opening is uitgesteld van augustus dit jaar naar de zomer van 2017, vertelt een woordvoerster van Vekoma aan Looopings.

This is Holland was jaren geleden een initiatief van Brand New Leisure, het bedrijf achter het mislukte attractiepark Yumble in Roermond. Dat ging in 2015 na vier maanden failliet. Het lijkt erop dat bedenkers Marc Koerts en Daan de Kruijk zich nu volledig hebben teruggetrokken uit de pretparkwereld.

Busoco en Nedstede nemen de financiële en operationele exploitatie van This is Holland op zich. De educatieve attractie komt te liggen aan de noordelijke IJ-oever, naast filmmuseum Eye. Eerder werden de bouwkosten geschat op 18 miljoen euro.

Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be