Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Westfield Centro

Duitsland verliest een pretpark

05-04-2016, 16.19 uur

Duitsland moet afscheid nemen van een pretpark. Het Sea Life Abenteuer Park in Oberhausen, gelegen naast het populaire winkelcentrum CentrO, gaat vanwege tegenvallende bezoekersaantallen niet meer open. Binnenkort worden de attracties afgebroken.

Het park, dat in 1996 opende onder de naam CentrO Park, kent een bewogen geschiedenis. Van 2001 tot 2010 was het eigendom van kermisexploitant Oscar Bruch. Vervolgens nam de Britse groep Merlin Entertainments het pretpark over. In 2012 bleven de poorten gesloten voor een renovatie. In het voorjaar van 2013 volgde een grootse heropening met nieuwe attracties.

De afgelopen jaren werden nog enkele kinderattracties toegevoegd. Toch bleek ook het nieuwe concept niet aan te slaan. Inmiddels is de officiële website offline. Het park wordt de komende weken omgebouwd tot een gratis toegankelijk wandelpark.

Twee nabijgelegen overdekte attracties van Merlin - het Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen - blijven wel geopend.

Meer Westfield Centro
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be