Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Topsnelheid van nieuwe achtbaan Walibi Holland bekend: 87 kilometer per uur

25-02-2016, 14.59 uur

Walibi Holland heeft de topsnelheid van de nieuwe achtbaan Lost Gravity bekendgemaakt. De 32 meter hoge rollercoaster gaat 87 kilometer per uur. Daarmee is Lost Gravity een van de snelste achtbanen in het pretpark. Alleen de Goliath (106 kilometer per uur) en Xpress (90 kilometer per uur) zijn sneller.

Het eerste succesvolle testritje is inmiddels achter de rug. Beelden van de rit verschenen op Snapchat. Eind vorige week arriveerde de eerste trein. Passagiers nemen straks plaats in karretjes van acht personen, verdeeld over twee rijen. De buitenste zitplaatsen zijn 'floorless'.

Het is veertien jaar geleden dat Walibi een nieuwe achtbaan opende. Lost Gravity wordt over vier weken in gebruik genomen. De coaster gaat wel minder hard dan Baron 1898, de nieuwe achtbaan van de Efteling. Die haalt een topsnelheid van 90 kilometer per uur.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be