Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Krijgt vluchtelingenstad Calais een eigen pretpark?

18-02-2016, 10.42 uur

Plannen voor nieuwe attractieparken blijven de kop op steken. Een groep ondernemers wil een nieuw pretpark laten bouwen in de Noord-Franse stad Calais, berucht om een gigantisch tentenkamp met duizenden vluchtelingen. De initiatiefnemers hebben een pretpark voor ogen met 32 attracties, een hotel en een winkelstraat.

Ze zijn er zeker van dat hun 'Héroïc-Land' de poorten zal openen in 2018. Aan investeerders ontbreekt het nog. Er is alvast wel een viertalige website gemaakt waarop het plan uitgebreid uit de doeken wordt gedaan. In maart, april en juni vinden verschillende voorlichtingsavonden voor buurtbewoners plaats.

Calais komt de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege de grote hoeveelheid asielzoekers die in de stad verblijven. Duizenden migranten willen vanuit Calais de oversteek naar Groot-Brittannië maken. Het beoogde park zou op een half uur rijden van Plopsaland De Panne komen te liggen.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be