Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dronken man verstopt oorlogsgranaten naast de Efteling uit onvrede over vluchtelingen

06-02-2016, 19.10 uur

Een 34-jarige dronken Brabander is afgelopen week opgepakt omdat hij medewerkers van het asielzoekerscentrum bij de Efteling bedreigd zou hebben. Later bleek dat hij uit onvrede over de vluchtelingen in Kaatsheuvel tien oorlogsgranaten had begraven in het duingebied naast het pretpark.

De beschonken man verklaarde bij het vluchtelingenkamp dat hij handgranaten in zijn bezit had. Hij zou "niet bang zijn om ze te gebruiken". Toen de politie daar opheldering over vroeg, gaf de lastpak toe dat hij explosieven uit de Tweede Wereldoorlog had verstopt in de Loonse en Drunense Duinen, pal naast de Efteling.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de wapens uiteindelijk gevonden op aanwijzing van de man. Het ging om negen mortiergranaten en een fosforgranaat. Eén van de granaten was zo instabiel dat hij meteen tot ontploffing gebracht moest worden. Na een nachtje in de cel is de man weer vrijgelaten.

In het Kaatsheuvelse vakantiepark Droomgaard, dat adverteert met de slogan "Op een steenworp afstand van de Efteling!", worden 1200 asielzoekers opgevangen. Een groot deel van de bewoners bestaat uit Syrische gezinnen. Het is de grootste noodopvang van Brabant.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be