Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Zo hoog wordt de hoogste achtbaan van Europa

05-02-2016, 08.00 uurBeeld: pa-community.com

De hoogste achtbaan van Europa, die momenteel gebouwd wordt in Spanje, krijgt een duizelingwekkende hoogte van maar liefst 112 meter. Maar hoe hoog is dat eigenlijk? Een creatieve fan plaatste de omvang van de nieuwe rollercoaster in perspectief door hem naast andere giganten te zetten.

De recordbrekende lanceerachtbaan wordt onderdeel van Ferrari Land, een nieuw pretpark in het Spaanse PortAventura World (Salou). In een schematische weergave van fansite PA Community is goed te zien dat het stalen kolos ver boven soortgenoten uit gaat torenen.

Zo lijkt de 45 meter hoge loopingachtbaan Dragon Khan vergeleken met de felrode Ferrari-ride haast een tamme familieattractie. Zelfs de huidige recordhouder Shambhala, eveneens gelegen in PortAventura, komt met 76 meter niet in de buurt. Ook 'giant drop' Hurakan Condor (100 meter) wordt verslagen.

De officiële opening van Ferrari Land staat gepland voor begin 2017. Een deel van de achtbaan is al af. Er komen verder onder andere twee vrijevaltorens met een hoogte van 55 meter.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be