Disneyland Paris

Islamitische man (28) met twee vuurwapens opgepakt in Disneyland Paris

28-01-2016, 17:21 uur | Reacties

In Disneyland Paris is een 28-jarige gewapende man uit Parijs opgepakt. Hij had naast twee automatische wapens ook een doosje met kogels en de Koran bij zich, melden Franse media. De aanhouding vond plaats bij de ingang van Disney-hotel New York, in de buurt van uitgaansgebied Disney Village.

Beveiligers betrapten de bezoeker bij een controlepost, waar zijn koffer door een bagagescanner werd gehaald. Bij de ontdekking bleef de man rustig. Hij kon worden overgedragen aan de politie. Een vrouw die bij hem was, vluchtte wel weg. Een derde persoon werd later aangehouden.

ZIE OOK: Disneyland Paris treft extra veiligheidsmaatregelen na aanslagen

Het koppel had een hotelkamer voor twee geboekt. De Parijzenaar was een onbekende voor de veiligheidsdiensten. De politie betrapte hem eerder op rijden zonder rijbewijs.

In Frankrijk is sinds de bloedige aanslagen in Parijs op 13 november 2015 de noodtoestand van kracht. Disneyland Paris bleef vier dagen gesloten. Sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen in het pretparkresort aangescherpt. Zo werd de bagagecontrole bij de entree intensiever. Bezoekers worden steekproefsgewijs gefouilleerd.

Medewerkers van Disneyland vrezen al langer voor een terroristische aanslag in het attractiepark. "Het is niet de vraag óf hier een aanslag zal plaatsvinden, maar wannéér", zei een bezorgd personeelslid na de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Een jaar geleden werd bij Disney-hotel Sequoia Lodge een vrouw aangehouden die schreeuwde dat ze een terrorist was. Later gaf ze toe dat het om een misplaatste grap ging.

ZIE OOK: 'Disneyland Paris ontkomt niet aan terroristische aanslag'

Reacties