Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Nieuwe attractie Duinrell heet Wild Wings: 'Hij wordt verdomd hoog'

26-01-2016, 11.21 uur

De nieuwe attractie van Duinrell, een 22 meter hoge molen met kantelende vliegtuigjes, gaat Wild Wings heten. Dat heeft het Wassenaarse pretpark zojuist bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst. De ride van 2,5 miljoen euro bestaat uit een lange arm met twaalf zitjes die rondjes door de lucht vliegen.

Met behulp van twee vleugels kunnen passagiers zelf bepalen of ze tijdens het vliegen over de kop gaan. De omgeving van de attractie wordt aangekleed als een klein vliegveldje, compleet met vliegtuig en verkeerstoren. Fabrikant is de firma Gerstlauer uit Duitsland. De minimumlengte voor bezoekers wordt 1.25 meter.

"We hebben bewust gekozen voor een echte doe-attractie die nog nergens in Nederland te vinden is", vertelt directeur Roderick van Zuylen van Nijevelt aan Looopings. Duinrell heeft voor de komende jaren het alleenrecht op de ride in Nederland. "Hij wordt verdomd hoog, met een prachtig uitzicht over het Tikibad."

Wild Wings komt te liggen op een grasveld naast het subtropische zwemparadijs, tussen de Kikkerachtbaan en de frisbee Mad Mill. Inzittenden krijgen een camera op hun gezicht gericht, waardoor kijkers langs de kant hun gezichtsuitdrukking kunnen zien. In december werd de vergunning verleend. Op 21 april is de officiële opening.







Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be