Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

De voorloper van Aquanura? Efteling had plannen voor watershow met zeemonster

28-01-2016, 21.22 uurBeeld: Patricia Bronius

Op de plek van fonteinenspektakel Aquanura wilde de Efteling jaren geleden iets heel anders bouwen. Begin jaren tachtig ontwikkelde het pretpark plannen voor 'Effie de Ongrijpbare', een spectaculaire show met een Loch Ness-achtig monster.

Dat ontdekte Efteling-encyclopedie Eftepedia. De show zou starten met een vissende man in een roeibootje op de vijver. Vervolgens begint het water te borrelen en te spuiten. Vanuit een grote observatietoren komen lichtseinen en alarmsirenes. Even later laat het onderwatermonster Effie zich voor het eerst zien.

Er wordt meermaals geschoten met een kanon, maar steeds ontsnapt Effie. Uiteindelijk wordt de visser wel geraakt. Die verdwijnt met bootje en al in het diepe. Alarmbellen klinken en de EHBO-vlag rijst in de mast. Effie weet - vals grinnikend - te ontkomen.

Het toenmalige management wilde de Vonderplas attractiever maken voor bezoekers. De vijftien minuten durende voorstelling zou drie à vier keer per dag worden opgevoerd, met een toegangsprijs van een kwartje per persoon. Het concept werd ontwikkeld door Joop Geesink, die ook Carnaval Festival (1984) bedacht.

De show zag uiteindelijk nooit het levenslicht. Wel voegde de Efteling afgelopen jaar een mysterieuze vis toe aan de Gondoletta-vijver. En aan het nieuwe sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos, dat komend voorjaar opent, wordt een onderwatermonster toegevoegd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be