Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt met maandelijkse pin-dagen: 'Onze hobby wordt ons afgenomen'

06-12-2015, 12.11 uur

Verzamelaars van Efteling-speldjes moeten op zoek naar een nieuwe hobby. Het pretpark stopt met de maandelijkse PinParade-dagen, die in het leven waren geroepen om nieuwe pins te lanceren. Wanhopige fans zijn ten einde raad.

Vanaf volgend jaar verschijnen de hebbedingen alleen bij speciale gelegenheden, zoals de opening van een nieuwe attractie of de première van een musical. "De eerste reacties zijn vooral heel negatief, velen hebben het gevoel dat er een stukje hobby wordt afgenomen", meldt Efteling-fansite De Vijf Zintuigen. "Het maandelijks aanvullen van de collectie valt weg."

De liefhebbers hadden het toch al niet makkelijk. Eerder moest "de vaste groep pinverzamelaars al afscheid nemen van 'pinvrouwtje' Christien". Ook over het verkoopbeleid wordt volop geklaagd. Zo zou een speciale serie alleen verkocht worden in combinatie met zes oude pins "die men aan de straatstenen niet kwijt kon", aldus de fanclub.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be