Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Failliet pretpark Yumble in Roermond ligt er verloren bij

19-12-2015, 14.15 uur

Er is weinig meer over van het failliete pretpark Yumble in Roermond. Wat het 'attractiepark van de toekomst' had moeten worden, ligt er nu bij als een lege hal met een paar losse onderdelen. Een handjevol attracties is overgebleven.

Gisteren konden nieuwsgierigen voor de allerlaatste keer rondlopen in de loods. Ter gelegenheid van een kijkdag voor de faillissementsveiling gingen de deuren nog één keer open. Wat onmiddellijk opviel, is dat heel veel spullen al zijn verwijderd.

Grote rides als de Twister, een heen en weer schommelende schijf op een achtbaanrail, zijn weg. Ook klimtorens, botsauto's en lichtinstallaties zijn nergens meer te bekennen. De Twister verhuisde naar een pretpark in Frankrijk. Het complex doet daardoor nog kaler en troostelozer aan dan voorheen.

De interactieve darkride Mia & Me, bewegingssimulator Tim's Rescue, liftsimulator The Lift of Horror en schietsimulator Asteroids staan nog wel op hun plek. Op de laatste twee attracties kunnen biedingen uitgebracht worden. De andere twee worden binnenkort meegenomen door de fabrikant.

Veelzeggend is een papiertje met een citaat van Walt Disney in het directiekantoor: "You can design, create and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality." Het woord "dream" is doorgestreept en vervangen door "drama".

De veiling is inmiddels van start gegaan en loopt tot en met 5 januari. Spullen waar niet op geboden wordt, zullen worden vernietigd.



















Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be