Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verbant mascottes ook uit souvenirwinkels

29-10-2015, 14.49 uur

Moeten we afscheid nemen van de mascottes van Walibi Holland? Alles wijst erop dat het pretpark af wil van de beroemde kangoeroe en zijn vrienden. Na het schrappen van alle Walibi-shows worden de figuurtjes binnenkort ook uit de souvenirwinkels gehaald.

Nu liggen shops nog vol met knuffels, sleutelhangers, kleding, pennen, stripboeken en placemats met de afbeeldingen van de Walibi-karakters. Binnenkort verdwijnt een groot deel van dat assortiment, bevestigen medewerkers aan Looopings. Om de restanten weg te werken, zijn de Walibi-artikelen momenteel flink afgeprijsd.

In 2011 werd nog 15 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen van de mascottes, die bedoeld waren voor 8- tot 12-jarigen. Men bedacht daarvoor twee concurrerende rockbands: de W.A.B en Skunx, met figuurtjes luisterend naar namen als Fibi, Haaz, Motiv, Squad en Zenko. Het concept kwam echter nooit van de grond.

Sinds enkele jaren richt het attractiepark zich op pubers. Alle Walibi-shows zijn vervolgens geannuleerd. Bijbehorende Facebook-pagina's werden uit de lucht gehaald. De kangoeroe verdween ook uit het logo van het pretpark.

Walibi Holland verkoopt tegenwoordig liever gewaagde souvenirs als condooms, bekers in de vorm van boksbeugels en T-shirts met erotisch getinte teksten. Zusterpark Walibi Belgium houdt de kindvriendelijke personages voorlopig nog wel in leven.









Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be