Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Dit is het eerste 'groene' pretpark van Nederland

30-09-2015, 10.03 uur

Het allereerste 'groene' pretpark van Nederland staat in het Overijsselse Hengelo. Alle attracties in familiepark de Waarbeek draaien sinds kort op duurzame energie. Er wordt gebruikgemaakt van wind- en zonne-energie van een speciale energieleverancier.

De Waarbeek wil naar eigen zeggen het duurzaamste pretpark van het land worden. Sinds afgelopen maand worden de 44 rides daarom voorzien van groene stroom. "Daarmee leveren we direct een bijdrage aan een beter milieu", zegt directeur Joris Bengevoord, tevens fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg.

Met de overstap zou de uitstoot van meer dan 190.000 kilogram CO2 bespaard worden. De groene stroom wordt opgewekt met behulp van windmolenparken en zonneprojecten in Nederland. Eerder werden veel lampen in de Waarbeek vervangen door LED-verlichting.

Ook het Drentse attractiepark Drouwenerzand denkt aan het milieu. Daar opende dit jaar de ecologisch verantwoorde kermisattractie XLR8. Tijdens het draaien wordt energie opgewekt.

Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be