Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Afrikaan heeft liever oorlog dan de Efteling'

26-09-2015, 14.59 uur

Niet iedereen is gecharmeerd van de Efteling. Een Afrikaans oorlogsslachtoffer dat in Nederland op bezoek was, verkoos de oorlog in zijn thuisland zelfs boven de Wereld vol Wonderen in Kaatsheuvel. Dat meldt journaliste Linda Polman in een column voor Amnesty International.

Polman was verliefd op een man uit Sierra Leone, die ze dolgraag de hoogtepunten van Nederland liet zien. Daarbij mocht het pretpark volgens de schrijfster niet ontbreken. "Mijn aanprijzingen waren zo indringend dat hij er de indruk aan overhield dat de Efteling iets was waar je in respectvol driedelig grijs heen moest."

Het bezoek liep anders dan gepland. Bij het zien van kabouters in het Sprookjesbos, stond de Afrikaan als aan de grond genageld. "Ervan overtuigd dat het Efteling-kaboutervolk de blanke broertjes waren van de levensgevaarlijke Afrikaanse bush-demoontjes die hij thuis ten koste van alles vermeed."

Ook een ritje in de Python viel niet in goede aarde. "Ik wachtte stralend op zijn positieve reactie. Hij kwam op me af‚ zijn stropdas over zijn schouder gewaaid‚ twee knopen van zijn overhemd verdwenen. How it was‚ wilde ik weten. 'Actually'‚ antwoordde hij‚ 'I prefer the war.'"

De columniste schrijft dat "Europa echt niet voor elke Afrikaan het ideaal is, zoals wij in onze arrogantie geneigd zijn te denken".

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be