Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling censureert Disney-tekening in filmpje

15-09-2015, 22.33 uur

Kijkt de Efteling af bij Disney? In een nieuwe making of-video van de Efteling-musical Pinokkio komt een plaatje uit de gelijknamige Disney-tekenfilm voorbij. Er is geprobeerd om de afbeelding te censureren, maar dat lukte niet helemaal.

Daardoor is één seconde lang alsnog het Disney-plaatje te zien. Het gaat om een tekening waarop Pinokkio betoverd wordt door de Blauwe Fee. De Efteling heeft het beeld opgenomen in een boek met tekeningen. Eerder zeiden directieleden dat de Efteling zich juist niet zou laten leiden door de beroemde Disney-versie.

De Efteling heeft vaker videobeelden moeten wegpoetsen. In een filmpje uit 2013 werd ook al een deel van een tekening afgeplakt.

De musical Pinokkio is sinds 9 september te zien. Aanstaande zondag vindt de officiële première plaats. In het voorjaar van 2016 wordt het sprookje ook toegevoegd aan het Sprookjesbos. Daarvoor trekt de Efteling 2 miljoen euro uit.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be