Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Gondoletta is weer veilig: Efteling heropent bootjesattractie na ongeluk met vallende boom

27-08-2015, 13.59 uur

De bootjes van de Gondoletta in de Efteling varen weer als vanouds. Vanmiddag is de attractie heropend na het ongeluk van afgelopen dinsdag. Toen raakten drie bezoekers gewond doordat een boom langs de waterkant op een bootje terechtkwam.

De omgevallen boom was volgens een woordvoerder kerngezond. Vermoedelijk kon het incident gebeuren doordat de bodem langs de kant was verzakt. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat andere bomen een risico lopen. Voor de zekerheid is de hele waterkant gisterochtend geïnspecteerd.

Vervolgens zijn enkele bomen gezekerd en verplaatst. Voor het controleren van de bomen op gezondheid en veiligheid huurt de Efteling normaal gesproken een extern bedrijf in. Of het ongeval gevolgen heeft voor die samenwerking, is niet bekend.

Het pretpark houdt contact met de drie slachtoffers. Twee van hen moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze zijn na een behandeling weer huiswaarts gekeerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be