Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Pretpark snoert fans de mond: kritiek niet toegestaan

23-08-2015, 10.01 uur

Fans van het Spaanse pretpark PortAventura kunnen hun kritiek voortaan beter voor zich houden. Leden van een VIP-club die zich op internet negatief uitlaten over het attractiepark, lopen het risico uit de club gezet te worden.

"Elke online boodschap die het imago van PortAventura, werknemers of derden schade toebrengt, kan leiden tot het ongeldig verklaren van een lidmaatschap", staat in de officiële voorwaarden. Het gaat volgens Spaanse media om nieuwe regels.

Privacywaakhonden lachen zich rot om de merkwaardige beslissing. De Spaanse consumentenorganisatie Facua noemt de clausule "belachelijk, hilarisch en illegaal". "Juridisch gezien houdt het geen stand", zegt een woordvoerder. "Deze absurde poging tot censuur is absoluut in strijd met vrijheid van meningsuiting."

Vooralsnog werkt het reglement juist averechts: PortAventura krijgt op social media een stortvloed aan kritiek te verwerken. Een woordvoerder van het pretpark laat weten dat iedereen te allen tijde een los entreekaartje mag kopen.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be