Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Blikseminslag bij Efteling-achtbaan Joris en de Draak

14-08-2015, 14.17 uur

De Efteling heeft houten achtbaan Joris en de Draak gesloten. Aanleiding is het noodweer van gisteravond. Bij de rollercoaster sloeg de bliksem in, bevestigt een woordvoerster.

"De bliksem is niet ingeslagen in de baan zelf, maar in de apparatuur", luidt de verklaring. "Daardoor kan de attractie momenteel niet draaien." Wanneer het probleem verholpen wordt, is nog niet duidelijk. "Collega's zijn met de besturing bezig."

Alle buitenachtbanen in de Efteling hebben bliksemafleiders, behalve Joris en de Draak. De houten baandelen zijn wel geïmpregneerd. Het pretpark heeft verder geen hinder ondervonden van de nachtelijke zomerstorm. Er raakten geen attracties of decorstukken beschadigd.

In juni sloeg de bliksem in bij de installatie van watershow Aquanura. Het fonteinenspektakel was daarna enkele dagen niet te zien. Er moest een vervangend onderdeel overgevlogen worden uit Amerika.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be