Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
TusenFryd

Ongeval bij waterachtbaan: medewerker (18) verbrijzelt been

01-08-2015, 19.34 uur

Een 18-jarig personeelslid van het pretpark Tusenfryd (Noorwegen) heeft ernstige verwondingen opgelopen bij een ongeluk met een waterachtbaan. Het linkerbeen van de man werd verbrijzeld tussen twee boten van de SuperSplash.

Dat gebeurde afgelopen donderdag. Volgens een woordvoerder maakte het slachtoffer, een vakantiekracht, een misstap in het station. Ooggetuigen melden dat er na het incident veel paniek uitbrak onder aanwezige bezoekers.

De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld. Tot nader order is de attractie gesloten. De afgelopen dagen was de medewerker, die met een traumahelikopter werd afgevoerd naar het ziekenhuis, nog niet in staat om vragen te beantwoorden.

De 29 meter hoge SuperSplash opende in 2003. Vergelijkbare attracties staan in Plopsaland De Panne (België) en Europa-Park (Duitsland). Tusenfryd is onderdeel van de Spaanse parkengroep Parques Reunidos, net als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Meer TusenFryd
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be