Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bayern-Park

Technicus ernstig gewond bij ongeluk met achtbaan

30-07-2015, 14.41 uur

Bij een ongeluk met een spectaculaire achtbaan in het Duitse Bayern-Park heeft een onderhoudsmonteur ernstige verwondingen opgelopen. Een 15-jarige passagier raakte lichtgewond. De rollercoaster is gesloten.

De 41-jarige technicus werd geraakt door een rijdende achtbaantrein. Hij viel naar beneden en moest per helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Wat hij in de buurt van de rails deed, is niet duidelijk. De arbeidsinspectie doet nog onderzoek, meldt fansite Parkerlebnis.

Het ongeval gebeurde bij de vier jaar oude lanceerachtbaan Freischütz, gefabriceerd door de Duitse firma Maurer AG. De 24 meter hoge baan haalt een topsnelheid van 80 kilometer per uur. Inzittenden gaan vier keer over de kop. Een vergelijkbare coaster staat in Drievliet.

Meer Bayern-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be