Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Schuldeisers hebben pech: bij failliet pretpark Yumble valt niets te halen

29-07-2015, 21.40 uur

Bedrijven en ondernemers die nog geld krijgen van het failliete pretpark Yumble in Roermond, kunnen fluiten naar hun centen. Bij het bedrijf valt weinig tot niets te halen. Alleen de Rabobank Roermond krijgt haar investering waarschijnlijk nog deels terug.

Dat melden Limburgse media vandaag. De grond en de hal van negenduizend vierkante meter, goed voor een investering van 11 miljoen euro, vallen niet onder de failliete boedel. Yumble huurde het complex van SDK Vastgoed. De bouw van het overdekte pretpark kostte in totaal 22 miljoen euro.

Vermoedelijk leveren alleen de attracties in de hal nog geld op. Uit kadastergegevens blijkt de de Rabobank als belangrijkste geldschieter (dik 4 miljoen euro) een aantal garanties heeft geëist. Eén daarvan is dat de leveranciers de attracties moeten terugkopen als Yumble failiet zou gaan. De rides zijn 3,4 miljoen euro waard.



Er staan zes mechanische attracties in de hal: een interactieve darkride, een vliegsimulator, een liftsimulator, een schietsimulator, een ronddraaiende schijf op rails en botsauto's. 'The Roermond Yumble BV' werd gisteren officieel failliet verklaard. Er is een curator aangesteld.

Daarnaast heeft de Rabobank recht op de merknaam 'Yumble' en op de inventaris en voorraden. Leveranciers van meubels en andere spullen zien dus niets terug. Er zijn verder bedragen geïnvesteerd door industriebank Liof (1,5 miljoen euro), het Rotterdamse vastgoedbedrijf Busoco (bijna 800.000 euro) en horeca-ondernemer Wim Cox (ruim 1 miljoen euro).



Lokale ondernemers balen ook. Zo hebben interieurbouwer Henk Verstegen, het Grootkeuken Gilde uit Swalmen en reclamebedrijf Interbest allemaal nog tienduizenden euro's van Yumble tegoed. Dat geld zijn ze waarschijnlijk kwijt.

De directrice van Yumble, Corine Dijkhuizen, liet in de laatste weken van het faillisement al niets meer van zich horen. Ook nu neemt ze de telefoon niet op. Interieurbouwer Verstegen: "We hebben zo veel voor Yumble gedaan. Ik vind dit schandalig. Zo ga je niet met elkaar om." Dijkhuizen was jarenlang adjunct-directrice van Duinrell in Wassenaar.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be