Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium geeft kijkje achter de schermen op bouwplaats nieuwe attractie

05-08-2015, 08.33 uur

De bouw van een nieuwe hightech attractie in Walibi Belgium ligt op schema. Looopings nam een kijkje op het terrein waar een gigantische waterbaan moet verrijzen. De powersplash bestaat uit voor- en achterwaartse lanceringen door het water, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur.

"Er komen grote boten, meerdere lanceringen en verticale drops", vertelt woordvoerster Aleksandra Vidanovski. "We gaan elektriciteit en water mengen. Dus waarschijnlijk komen we voor heel wat technische uitdagingen te staan." De opening staat gepland voor de zomer van 2016.

Om plaats te maken voor de nieuwe ride is een deel van een groot meer drooggelegd. Ook werd er een dijk gebouwd. In september begint men met het maken van funderingen. Later volgen het stationsgebouw en de baan zelf.

De powersplash, in de volksmond ook wel boomerang splash genoemd, wordt de eerste nieuwe attractie in Walibi Belgium sinds dertien jaar. Toch ontkent de voorlichtster dat het pretpark stil heeft gestaan. "We hebben miljoenen euro's geïnvesteerd in renovaties en een rebranding."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be