Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zwaarste julistorm ooit: pretparken sluiten attracties vanwege noodweer

25-07-2015, 17.49 uur

Pretparken ondervinden veel last van de zware storm die vandaag over Nederland raast. Weerinstituut KNMI heeft code rood afgegeven. In de Efteling is achtbaan Baron 1898 de hele middag gesloten geweest vanwege de harde wind. Duinrell raadt bezoekers aan om niet langs te komen.

Door het noodweer is het niet verantwoord om attracties te laten draaien, laat een woordvoerder van het Wassenaarse pretpark weten. Een groot deel van de rides staat stil. Ook een bezoek aan het Tikibad is geen aanrader. Het zwemparadijs zit helemaal vol.

Walibi Holland en Avonturenpark Hellendoorn sloten vandaag uren eerder dan de bedoeling was. In bungalowpark Walibi Village waaide een boom om. Het is niet bekend of attracties ook schade hebben opgelopen.

Speelpark Oud Valkeveen in het Noord-Hollandse Naarden blijft vandaag eveneens dicht in verband met de weersomstandigheden. "In verband met het slechte weer zal het park vanmiddag gesloten zijn", laat het management op Facebook weten. "Wij hopen op jullie begrip."

De Tilburgse kermis zou eigenlijk om 12.00 uur van start gaan, maar de opening werd vijf uur uitgesteld. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen gevaar dat attracties instorten. "Er kunnen wel onveilige situaties ontstaan door spullen die over de kermis gaan waaien", vertelt de voorlichter aan Omroep Brabant.

Efteling-achtbaan Baron 1898 ging vanavond om 18.00 uur weer draaien. Ook uitkijktoren Pagode is niet bestand tegen de wind, maar die attractie was toch al gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Eerder vanmiddag moesten de Python, Bobbaan en Oude Tuffer tijdelijk noodgedwongen sluiten, maar dat zou niets met de storm te maken hebben.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be