Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wachttijd voor Efteling-achtbaan Baron 1898 aanzienlijk korter dankzij nieuw bagagesysteem

15-07-2015, 22.11 uur

Het nieuwe bagagesysteem bij Efteling-achtbaan Baron 1898 is een zegen voor de capaciteit van de attractie. Bezoekers kunnen makkelijker instappen, waardoor treinen eerder vertrekken en de wachttijd een stuk korter wordt.

In eerste instantie ontstonden veel opstoppingen in het station omdat het lang duurde voor passagiers hun tas hadden opgeborgen. Sinds afgelopen zaterdag is het niet toegestaan om tassen mee te nemen in het stationsgebouw. Voor de entree van Baron 1898 zijn een paar garderobekasten neergezet.

Het gevolg van het nieuwe systeem is dat de in- en uitstapprocedure nu aanmerkelijk soepeler verloopt. Daarnaast raken Efteling-medewerkers steeds beter op elkaar ingespeeld. "Wij zijn er in ieder geval blij mee", laat een personeelslid van de Baron aan Looopings weten. "Het bespaart een hoop gedoe. Eerst duurde het alleen al veertig seconden voor alle tassen waren weggelegd."

Het klaarmaken van een trein duurde in de eerste weken na de opening regelmatig ruim twee minuten. Op dit moment lukt het meestal om treinen binnen 75 seconden te laten vertrekken. De gemiddelde capaciteit steeg daardoor van 540 naar 864 personen per uur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be