Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Boze boer vecht tegen vuurwerkshows Toverland

29-06-2015, 18.47 uurBeeld: ToverlandFansite

Het valt nog maar te bezien of bezoekers van Toverland deze zomer kunnen genieten van een vuurwerkshow. Een melkveehouder uit Kronenberg vecht de vergunning voor de voorstellingen aan, omdat de knallen zouden zorgen voor een lagere melkproductie bij de koeien.

In 2012 werd bekend dat Toverland zou stoppen met het vuurwerk nadat vier boeren hadden geklaagd over de luide knallen en felle lichtflitsen. Hun koeien braken voortdurend los de wei, wat voor levensgevaarlijke situaties zorgde.

De dieren zouden er bovendien psychische problemen aan overhouden. Vorig jaar keerde het vuurwerk toch weer terug, zij het met minder harde knallen en op een locatie die verder verwijderd is van de weilanden. Na uitvoerige tests hadden drie van de vier boeren daar niets meer op tegen.

Maar de boer uit Kronenberg blijft zich verzetten. De procedure heeft betrekking op de vergunning van vorig jaar, maar kan invloed hebben op de vuurwerkspektakels van komende zomer. Die zouden tussen 25 juli en 19 augustus acht keer plaatsvinden. De zaak dient donderdag bij de Raad van State.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be