Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Vliegend tapijt uit Slagharen nog steeds te koop voor 85.000 euro

20-06-2015, 16.32 uur

Altijd al een echte pretparkattractie in huis willen hebben? Voor zo'n 85.000 euro ben je de eigenaar van het oude vliegende tapijt uit Attractiepark Slagharen. De zogeheten Zwunka staat te koop op Marktplaats.

De machine is tegenwoordig in handen van een autohandelaar uit Almelo. Die probeerde het tapijt vorig jaar ook al van de hand te doen. Kennelijk is dat niet gelukt. De ondernemer is bereid om de attractie te ruilen tegen andere waardevolle voorwerpen.

Volgens hem is het apparaat in uitstekende staat. "Hij kan zo weer in gebruik worden genomen", laat hij weten. "Ik beschik bovendien over alle bouwtekeningen, logboeken, keuringsbewijzen en handleidingen."

De Zwunka, gebouwd in 1983 door de Duitse fabrikant Weber, werd in 2012 uit Slagharen verwijderd. De laatste jaren ging de attractie door het leven als Dream Catcher. Op de vrijgekomen plek stond een tijdje het loopingschip Traumboot. Nu is daar het buitengedeelte van het nieuwe waterparadijs Aqua Mexicana te vinden.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be