Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouwtekeningen nieuw Efteling-sprookje Pinokkio opgedoken

11-06-2015, 16.51 uurBeeld: Eftelist

Er zijn bouwtekeningen opgedoken van het nieuwe sprookje Pinokkio in de Efteling. Dankzij de technische tekeningen, ingezien door fansite Eftelist, weten we iets meer over het uiterlijk en de locatie van de uitbreiding.

Bezoekers lopen straks langs een Italiaans aandoend huisje van 20 vierkante meter, met daarin een scène met poppen. Onder het gebouwtje wordt een kelder aangelegd voor de techniek. In de buurt komen een klein pleintje en een vijver met een kade te liggen. De Efteling gaat de looproute richting het sprookje aanpassen.

Het gebouw wordt voorzien van twee ramen en een deurtje. Passanten blijven droog dankzij een overkapping aan de voorzijde. Voor het neerzetten van het kale bouwwerk is het attractiepark volgens de documenten 135.000 euro kwijt. Het hele sprookje gaat naar verwachting 2 miljoen euro kosten.

En wellicht blijft het niet bij één enkele scène. Eftelist suggereert dat ook in de nieuwe vijver straks iets te zien zal zijn, vanwege de aanwezigheid van veel uitkijkpunten en een technische ruimte onder het water. Het verhaal van Pinokkio leent zich er wel voor: daarin komt een grote monstervis voor.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be