Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

'Achtbaan The Smiler mag na dramatisch ongeval nooit meer opengaan'

05-06-2015, 22.44 uur

De Engelse achtbaan The Smiler, waar afgelopen dinsdag een gruwelijk ongeluk mee gebeurde, mag nooit meer opengaan. Dat vindt de Britse pretparkdeskundige Michael Mander. Volgens hem zit er niets anders op dan het slopen van de attractie, die bijna 25 miljoen euro kostte.

"Het sluiten van de rollercoaster in Alton Towers is de enige manier om geloofwaardigheid te behouden. Dat straalt uit: we voelen onszelf verantwoordelijk en we zorgen dat dit nooit meer gebeurt", aldus Mander in een column.

Een heropening van de ride gaat sowieso niet werken, denkt hij. "Er hoeft maar één schroefje af te breken en niemand vertrouwt Alton Towers meer. Dat kan het definitieve einde van het park betekenen."

De columnist zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Britse media melden dat de directie inderdaad overweegt om The Smiler na het zomerseizoen met de grond gelijk te maken. Alton Towers is sinds het dramatische incident dicht. Ook morgen gaat het grootste attractiepark van Engeland niet open. Analisten hebben becijferd dat de sluiting per dag bijna 700.000 euro kost.

Vandaag werd bekend dat een van de slachtoffers, de 27-jarige Daniel Thorpe, een ingeklapte long en gebroken been aan de crash heeft overgehouden. Hij zat voorin het karretje dat op volle snelheid bovenop een ander bakje knalde. Familieleden van een andere inzittende, Vicky Balch (19), kondigden aan een rechtszaak tegen het pretpark te zullen beginnen. Ze hebben een advocaat in de arm genomen.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be