Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kwade columniste: 'De Efteling luistert niet naar buurtbewoners'

29-05-2015, 15.06 uurBeeld: Eftelwesley

De Efteling is een totalitair ministaatje waar buurtbewoners geen invloed hebben. Dat schrijft columniste Margriet Oostveen vandaag in de Volkskrant. Ze spreekt over "het Anton Pieck-regime" en vergelijkt het pretpark met "een vrolijk klein Singapore".

De journaliste was woensdagavond aanwezig bij een informatiebijeenkomst waar de Efteling met omwonenden in gesprek ging over een geplande uitbreiding. Maar de inwoners van Kaatsheuvel hebben daar weinig over te zeggen, claimt Oostveen.

"Hoeveel de bewoners van Kaatsheuvel al slikken, bleek in de minimale tijd dat ze ook iets mochten zeggen", schrijft de columniste. "Aan de westkant permanent de uitlaatgassen van touringcars in je tuintje. Zomerconcerten die avond aan avond tot een kilometer of vier in de omtrek zijn te horen. Er was zelfs een getraumatiseerde dorpsbewoner als gevolg van de harde klappen uit de watershow Aquanura."

Ook op een door de Efteling ingehuurde gespreksleider heeft Oostveen veel kritiek. Ze citeert een aanwezige: "Mensen zaten op het puntje van hun stoel om hun verhaal kwijt te kunnen, maar Jim van den Beuken had het een uur over hoe wij zouden moeten dis-cus-sié-ren."

Een andere columniste van de krant was eerder dit jaar juist gigantisch positief over de Efteling. Zij bracht een ode aan medewerkers van het attractiepark, die volgens haar "allemaal even lief" zijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be