Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Schandalig en achterbaks': woede over plotselinge prijsverlaging Walibi-festival

25-04-2015, 22.08 uur

Er is blijkbaar nauwelijks belangstelling voor het grote muziekfestival V-land in Walibi Holland. De ticketprijzen zijn twee weken voor aanvang van het evenement plotseling met meer dan 20 euro per persoon verlaagd. In plaats van 50 euro kost een kaartje nu slechts 29,50 euro.

Wie met vier personen komt, betaalt zelfs nog geen 23 euro voor een entreebewijs. Dat is nota bene goedkoper dan een regulier dagje Walibi. De organisatoren, evenementenbureau MelRoy en tv-zender Veronica, geven toe dat er te weinig animo voor het feestje is. Men spreekt op Facebook van "een zeer nodige beslissing" om te zorgen voor "een vol festival".

Honderden bezoekers die al kaartjes op zak hebben, zijn woedend dat ze ruim twee tientjes te veel moesten betalen. Op social media spuwen ze hun gal over de organisatie. "Nooit meer V-land, achterbaks zooitje!", scheldt Stefanie Koorneef. "Waar het op neerkomt is dat ze 20 euro stelen!"

Natasja Smit: "Wij vinden dit een schande!" Ene Melvin heeft eigenlijk niet eens zin meer om te gaan. "Ik ga nu toch met een ander gevoel naar het festival." Andere kwade reacties varieren van "Wat een naaistreek" tot "Echt belachelijk". Personen die eerder 50 euro betaald hebben, krijgen geen geld terug. Wel mogen ze allemaal één extra persoon gratis meenemen.

"Wij worden nu gebruikt om meer mensen naar het festival te krijgen met die gratis kaarten", reageert Chris van Zandwijk. "En iedereen weet dat er nu gratis kaarten in omloop zijn dus men gaat er ook geen geld voor neerleggen." Veel bezoekers hebben geen idee wat ze met de vrijkaarten moeten doen. Zo vertelt een jongen die met elf vrienden gaat: "Als we met 22 man hadden willen komen, dan hadden we wel 22 kaarten besteld."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be