Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor 175 meter hoge reuzenrad-achtbaan in Rotterdam

26-04-2015, 11.00 uur

In Rotterdam liggen plannen op tafel voor een kolossale nieuwe attractie. Een architectenbureau wil dat er in de Maasstad een gigantische futuristische windturbine van 175 meter hoog verrijst. Het 'Dutch Windwheel' moet ook onderdak bieden aan een hotel, appartementen en... een enorme reuzenrad-rollercoaster.

Het bouwwerk bestaat uit twee grote ringen. In de buitenste ring van de turbine moeten veertig cabines gaan draaien op rails. "Bezoekers vanuit de hele wereld kunnen vanuit deze reuzencoaster genieten van een ongekend uitzicht over Rotterdam en de wijde omgeving", vertellen de initiatiefnemers over de hypermoderne attractie.

In een interview met The Creators Project zegt Duzan Doepel van ontwerpbureau DoepelStrijkers: "Zoals de Londen Eye, maar dan anders. Je begint de attractie eerst onder water, dan kun je boven uitstappen bij de skylobby of het rondje afmaken en genieten van de haven en het uitzicht van Rotterdam."

De bedenkers voeren nu gesprekken met de gemeente, ontwikkelaars en universiteiten om te zien of het plan haalbaar is. Ze zijn er in ieder geval van overtuigd dat het duurzame Windwheel dé toeristische trekpleister van Zuid-Holland kan worden. "We schatten het nu in op anderhalf miljoen bezoekers per jaar, maar dat is nog een heel conservatieve schatting."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be