Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Eén maand Yumble: topattractie nog steeds gesloten

21-04-2015, 21.54 uur

Feest in Roermond: het nieuwe pretpark Yumble is vandaag precies één maand open. Dat kan echter niet gezegd worden van de meest bijzondere attractie, de schietsimulator Asteroids. Hoewel meermaals werd beloofd dat de ride spoedig zou werken, is hij nog steeds niet operationeel.

Woordvoerster Rian Ramaekers drukte journalisten één dag voor de officiële opening nog op het hart dat Asteroids "vanavond open zou gaan". En op Facebook maakte het park bezoekers wijs dat de wereldprimeur vorig weekend al zou draaien. Het bleken loze beloftes. Op de website van Yumble staat bij de attractie nog altijd de tekst "under construction".

In Asteroids kunnen bezoekers met plastic ballen op geprojecteerde ruimteschepen en kometen schieten. De leverancier zou bij de bouw tegen onverwachte problemen aangelopen zijn. Yumble loste in de eerste maand op meer punten de verwachtingen niet in. De futuristische speelhal wordt op Facebook, Twitter, beoordelingssites en internetfora fel bekritiseerd.

In de eerste paar weken paste de directie al diverse noodgrepen toe. Zo werden de openingstijden omgegooid, zakte de toegangsprijs van 16,50 euro naar 11,60 euro en verdween de woensdagochtend onaangekondigd uit de openingskalender.

Boze reacties van teleurgestelde bezoekers op Facebook werden verwijderd of genegeerd. Medewerkers kregen ondertussen de opdracht om positieve beoordelingen achter te laten.



Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be