Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

'Nieuw pretpark Yumble binnen tien jaar failliet'

21-03-2015, 16.04 uur

Het nieuwe attractiepark Yumble in Roermond gaat binnen tien jaar failliet. Dat voorspelde acteur en columnist Thomas van Luyn vorig jaar al. Zijn zwartgallige prognose is weer actueel nu het 'pretpark van de toekomst' eindelijk officieel open is.

"Yumble gaat tien jaar na opening op de fles en wel hierom. Yumble is een slecht woord", aldus Van Luyn in zijn column in de Volkskrant. "Dat is niet alleen mijn overgevoeligheid, dat is een economische realiteit." Volgens de schrijver is het een slecht idee om geld te steken in bedrijven "met verzonnen namen die niks betekenen".

Taalgebruik zegt veel, meent Van Luyn. "De hipheid van de vroege jaren 2000 dringt een beetje door in die van Yumble. Ze noemen zichzelf een pretpark 2.0, terwijl mijn telefoon al op 7.0 zit en mijn computer op 10.7."

De woorden 'virtual reality' en 'interactief' in het promotiemateriaal van Yumble doen hem denken aan de tijd van MiniDiscs. "Dit zijn woorden van iemand die investeerders wil betoveren, oudere heren met geld voor wie de digitale wereld nog spiksplinternieuw is", besluit de columnist. Yumble ging vandaag open. Veel attracties werken niet.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be