Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Werkstraf geëist tegen sjoemelende attractieverhuurder

03-03-2015, 12.49 uur

Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt de 41-jarige directeur van een Brabantse attractieverhuurder tweehonderd uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De man werd in 2013 opgepakt vanwege het vervalsen van keuringscertificaten voor zijn attracties.

Hij bekende de jaartallen op verschillende keuringsrapporten te hebben veranderd, waardoor leek als een aantal apparaten vijf jaar langer veilig waren bevonden dan eigenlijk het geval was. Daarmee bespaarde hij 53.000 euro. Tegenover de rechtbank in Den Bosch verklaarde de verdachte gisteren dat hij kwaad was omdat de keurder de prijs plotseling had verhoogd.

Ook vond hij het niet nodig om zijn toestellen jaarlijks te controleren omdat ze "niet zo vaak in bedrijf zijn als meer risicovolle attracties in bijvoorbeeld de Efteling". De officier van justitie was daar niet van onder de indruk: ze sprak van "een ernstig strafbaar feit" omdat de veiligheid van kinderen mogelijk in gevaar is gekomen. Over twee weken volgt de uitspraak.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be