Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Deltapark Neeltje Jans

Ophef en woede over 'Watersnoodramp: The Ride'

28-02-2015, 11.00 uur

In Zeeland is kwaad gereageerd op een nieuwe attractie die de watersnoodramp uit 1953 zou verheerlijken. Nabestaanden zijn woest over plannen voor een spectaculaire stormsimulator in pretpark Neeltje Jans. Bezoekers kunnen daarin meemaken hoe het voelt als de dijken doorbreken.

Dat meldt De Telegraaf vandaag. De simulator wordt omschreven als een "unieke experience" die dankzij projectietechnieken en speciale effecten als wind en water "aanvoelt als de werkelijkheid". "Welke zieke geest verzint zoiets?", reageert nabestaande Ad de Bel (77). Hij verloor in '53 onder meer zijn moeder. "Dit plan mag absoluut niet doorgaan. Ik accepteer het gewoon niet."

Kees Slager (76), die verschillende boeken over de ramp schreef, noemt het idee "te treurig en bizar voor woorden". "Ik ben benieuwd of ze daar ook lijken door het water laten drijven. Als je bezoekers de watersnoodramp wilt laten herbeleven, moet je ze een afschuwelijke dag bezorgen." Ook directeur Siemco Louwerse van het Watersnoodmuseum is boos en verbaasd.

Bert van de Hoef van Neeltje Jans snapt dat de ramp nog gevoelig ligt. "Aan de andere kant willen we geen saai museum zijn, maar een belevenis." Volgens hem moet een pretpark anno 2015 met iets bijzonders komen om bezoekers te trekken. Het is de bedoeling dat de attractie in juli opengaat.

Meer Deltapark Neeltje Jans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be